TESNO: Prihvatni centri prebukirani nove izbeglice će morati da smeštaju u hale!
Foto: Reuters

Sve više izmigranata stiže u Austriju

TESNO: Prihvatni centri prebukirani nove izbeglice će morati da smeštaju u hale!

Austrija -
Savezno ministarstvo unutrašnjih poslova priprema kolektivni privremeni smeštaj u sportskim dvoranama, policijskim školama i halama za prihvat izbeglica

BEČ - Nove grupe izbeglica dolaze u Austriju. Samo u ponedeljak je azil u Austriji zatražilo 128 lica. U postojećim prihvatnim centrima uskoro neće biti mesta za nove imigrante, pa je austrijsko Savezno ministarstvo unutrašnjih poslova priprema kolektivni privremeni smeštaj za ove ljude.

Austrijske vlasti još ne planiraju da podižu šatorske logore za izbeglice kao što će to uraditi susedna Nemačka koja se sprema da podigne jedan takav, u Duisburgu.

Austrijska savezna ministarka unutrašnjih poslova Johana Mikl-­Lajtner (Johanna Mikl­Leitner) pokušava najpre da ubedi pojedine austrijske pokrajine da prime više izbeglica. Mikl-­Lajtnerova najveć pritisak vrši na one pokrajine koje još nisu ispunile ni minimalnu kvotu od 88 odsto prihvaćenih izbeglica kako je dogovoreno za svaku pokrajinu.

Trenutno to su Tirol (86 odsto), Gornja Austrija (87 odsto) i Štajerska (nepunih 88 odsto). Imajući u vidu stanje u Siriji, Iraku i mnogim drugim državama, odakle je pojačan priliv izbeglica u poslednje vreme, Austrija se priprema i za njihov prihvat i smeštaj po sportskim dvoranama, policijskim školama, i drugim halama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja