PLAMEN U NOVOBEOGRADSKOM SOLITERU: Vatrogasci spasli dete iz požara!
Foto: Zorana Jevtic

Uhapšen Amir B., zbog sumnje da je podmetnuo požar

PLAMEN U NOVOBEOGRADSKOM SOLITERU: Vatrogasci spasli dete iz požara!

Crna Hronika -
Sekunde odlučivale: Gust dim kuljao do devetog sprata, odakle su spasioci u poslednjem momentu izvukli petogodišnju devojčicu i njenu majku

BEOGRAD - Stan u vlasništvu Irene O. na četvrtom spratu zgrade u Ulici Jurija Gagarina 90 na Novom Beogradu potpuno je izgoreo u požaru koji je izbio juče oko 12 sati.Nastradalih nije bilo, ali tri osobe su povređene, a među njima i petogodišnja devojčica, koja je prebačena na Institut za majku i dete jer se nagutala dima. Najgore je prošla devojka koja je zbog trovanja prevezena na toksikologiju na VMA. Zbog sumnje da je podmetnuo požar, policija je uhapsila Amira B. (31).Svađa pre požaraKako nezvanično saznajemo, požaru je prethodila svađa vlasnice stana Irene O. i Amira B., za koga se pretpostavlja da je bio Irenin momak. Komšije kažu da je Amir B. najpre u Ireninom stanu uništavao stvari, a onda je izašao i u nastupu besa počeo da lomi stakla po zgradi. Zbog toga je predsednik kućnog saveta pozvao policiju.- Taj muškarac je prvo polomio ogledalo u liftu, a onda je i stakla na ulaznim vratima zgrade. Policija je došla i napravila zapisnik, a petnaestak minuta nakon toga iz stana Irene O. počeo je da kulja gust crni dim, koji se neverovatnom brzinom širio po vertikali - kaže R. V., koja živi na šestom spratu.Gust dim koji se širio zgradom stigao je i do stana na devetom spratu u kojem je bila Sunčica Stojković s petogodišnjom ćerkom.Zarobljene u stanu- Stan nam se bukvalno za minut napunio dimom! Nisam mogla da izađem s detetom jer je dolazio iz hodnika, ali i sa terase! Bile smo bukvalno zarobljene... Ne mogu da vam opišem osećaj kad pokušavate da dišete, a vazduha nema! U jednom trenutku ćerki je krenuo garež iz nosića i mislila sam da je s nama gotovo. Srećom, u poslednjem trenutku stigli su vatrogasci, koji su mojoj ćerki dali kiseonik i izveli nas iz zgrade - ispričala je Sunčica Stojković.

Zgrada u plamenu... Požar gasila 23 vatrogasca
Zgrada u plamenu... Požar gasila 23 vatrogasca

Vlasnica stanaPOŽAR MI JE PODMETNUTVlasnica stana Irena O. kazala je za Kurir da je požar podmetnuo Amir B.- Upoznala sam ga pre izvesnog vremena. Pričao je da je student, a kod mene je dolazio i tražio pomoć u hrani. U poslednje vreme bio je vrlo agresivan i maltretirao me je, pa mu nisam dozvoljavala da ulazi u stan. Međutim, u petak uveče obio je ulazna vrata, ušao i pretio da će me ubiti. Dolazila je policija, a ja sam otišla iz stana. Kad sam se vratila, požar je već buktao, i mislim da ga je on podmetnuo - ispričala je Irena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track