Englezi ubuduće neće u Srbiju

Reakcija Fudbalske asocijacije Engleske

Englezi ubuduće neće u Srbiju

Fudbal -
Ni od jednog tima ne bi trebalo da bude zahtevano da igra u uslovima gde preovlađuje rasno vređanje, nasilje i preteće ponašanje, kažu Englezi

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Engleske Aleks Horn izdao je saopštenje povodom incidenata na utakmici mladih reprezentacija Srbije i Engleske u Kruševcu.

U saopštenju izdaom u FA se kaže:

Šokirani smo i zgroženi sramotnim događajima sinoć u Srbiji. Naši igrači i sturčni štab podvrgnuti su uvredama na rasističkoj osnovi, nasilju, kao i predmetima lansiranim sa tribina ka njima tokom cele utakmice. Ono što se dogodilo je neprihvatljivo i nema nikakvog opravdanja.

Pošto su prikupljeni svi dokazi od prisutnih, uključujući i visokog predstavnika britanske fudbalske policije, upućujemo zvaničnu žalbu UEFA. Pozivamo UEFA da preduzme najoštriju moguću akciju protiv Fudbalskog saveza Srbije, njihovih navijača i bilo koga ko bude okrivljen za učešće u mnogobrojnim delima vređanja i nasilja.Bili smo takođe u kontaktu sa visokim predstavnicima UEFA, kojima smo preneli našu veliku zabrinutost zbog ovih događaja. Takođe je jasno da moramo da odbranimo Denija Rouza, koji je isključen nakon što je bio frustriran vređanjem na rasnoj osnovi.

Zvaničnici FA stavili su do znanja zvaničnicima UEFA da je bilo rasnog vređanja sa delova tribina, koje je bilo upućeno pojedinim crnim igračima engleske reprezentacije na poluvremenu utakmice u utorak uveče. O ovome je ponovo raspravljano tokom susreta sa UEFA nakon sramotnih scena koje su se dogodile nakon poslednjeg sudijskog zvižduka.

Ni od jednog tima ne bi trebalo da bude zahtevano da igra u uslovima gde preovlađuje rasno vređanje, nasilje i preteće ponašanje. Moramo da preispitamo ispravnost slanja naših timova u Srbiju u budućnosti.Očekujemo da će UEFA po hitnom postupku reagovati na sinoćnje događaje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track