NESREĆA KOD PARAĆINA: Prevrnuo se kombi, povređena 4 dečaka, jedan se bori za život

Putovali na fudbalski turnir

NESREĆA KOD PARAĆINA: Prevrnuo se kombi, povređena 4 dečaka, jedan se bori za život

Crna Hronika -
Jedan od njih je u veoma teškom stanju prevezen na VMA, a ostala trojica zadržana su u paraćinskoj bolnici

BEOGRAD - Četiri dečaka povređena su rano jutros kada se prevrnuo kombi kod ulaska u Paraćin, od kojih je jedan u veoma teškom stanju prevezen na VMA u Beogradu.

Nesreća se dogodila na putu Paraćin-Pojate oko 2.50 časova, kod skretanja za selo Sikiricu, kada je kombi vozilo, registarskih oznaka Švajcarske, skrenulo za kolovoza, potvrdila je portparol Policijske uprave u Jagodini Gordana Cvetić.

Teške telesne povrede opasne po život zadobio je N.P (15) koji je prevezen je na Vojno medicinsku akademiju u Beogradu. "On je u veoma teškom stanju. Trenutno se nalazi na jedinici za intenzivnu negu i reanimaciju. Zadobio je povrede opasne po život - ima kontuzije grudnog koša i pluća, i slomljena rebra i dva pršljena", rekao je Miroslav Vidanović, načelnik centra za hitnu pomoć VMA.

Dečak je u teškom stanju i životno je ugrožen, potvrdio je načelnik odeljenja intenzivne terapije Vojnomedicinske akademije Milić Veljović. On je naglasio da je dečak primljen u veoma teškom stanju, bez svesti sa povredama vratnog dela kičme, obostranim prelomom rebara, prelomom grudne kosti sa kontuzijom pluća.

"Stanje mu se delimično stabilizovalo i povremeno dolazi svesti, može da izvršava izvesne naredbe, ali je i dalje životno ugrožen i trenutno on nije za hiruršku intervenciju", rekao je Veljović. Istražni sudija Osnovnog suda u Paraćinu sa policijskim službenicima utvrđuje uzroke nezgode.

Druga tri dečaka zadržana su u bolnici u Paraćinu, od kojih jedan ima frakturu butne kosti. Teške telesne povrede zadobio je i vozač kombija Š. P, a lake M.P (14) i A.P (16). Oni su zbrinuti na ortopedskom i hirurškom Odeljenju opšte bolnice u Paraćinu i van su životne opasnosti, rečeno je na ovim odeljenjima.

Dečaci su putovali na fudbalske turnire koji se trenutno odigravaju u selima oko Paraćina i Ćuprije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track