američki izbori

ČUVENI NOVINAR BBC OPTUŽIO TRAMPA DA JE IZREKAO PREKO 20.000 LAŽI: A evo zašto je pomenuo i Radovana Karadžića (KURIR TELEVIZIJA)

Planeta -

Novinar Džon Simpson koji je punih 55 godina proveo na BBC, a poslednje dve decenije kao šef Svetskog servisa, imao je prilike da razgovara sa svim američkim predsednicima u poslednjih 40 godina.

Međutim, nije imao prilike da razgovara i sa Donaldom Trampom, a kako sam kaže, sumnja da bi uopšte ovaj to i dozvolio.

Osim što mu se zamera da je u toku četiri godine izrekao preko 20.000 neistina, i da u proseku izrekne oko 23 laži, Džon Simpson navodi i da Tramp deluje potpuno nezainteresovano da koristi moć koju ima.

- On kaže da su SAD najniže u brojnim kategorijama, kaže da imaju najmanji broj obolelih u svetu i Evropi, a na Foks njuzu je rekao da SAD ima jednu od najnižih, ako ne i najnižu stopu smrtnosti u svetu. Istina je zapravo drugačija, svima je poznato da su SAD u daleko najlošijem stanju od bilo koje druge zemlje na svetu, a posebno po broju umrlih.

Kao predsednik, Donald Tramp je uvek imao sklonosti da izgovara stvari koje obmanjuju ili su sasvim netačne.

- Njegov veliki medijski pristalica Šon Haneti pitao ga je šta su mu je glavni prioriteti ukoliko opet osvoji izbore. Tramp je konfuzno odgovarao uglavnom o sebi i nijednom nije pomenuo ništa čemu se nada da bi mogao da učini. U smislu sposobnosti, bojim se da Tramp stoji izuzetno nisko na lestvici impresivnih vođa koje sam upoznao. Daleko ispod svakog nemačkog kancelara, francuskog predsednika, britanskog premijera. I u smislu razložnosti i artikulisanosti nije puno viši od nekoga poput bivšeg vođe bosanskih Srba, Radovana Karadžića.... – istakao je čuveni novinar BBC, pitajući se šta bi Margaret Tačer imala da kaže na ovakvog predsednika Amerike.

VEČERAS U 22 ČASA NA KURIR TELEVIZIJI SPECIJALNA EMISIJA „AMERIKA BIRA“

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track