(VIDEO) OVAKO SE PREDAO AMERIČKI ČETNIK: Eriku Frejnu preti smrtna kazna!
Foto: AP

Ubio policajca

(VIDEO) OVAKO SE PREDAO AMERIČKI ČETNIK: Eriku Frejnu preti smrtna kazna!

Planeta -
Odbegli snajperista predao se policijskim specijalcima ispred napuštenog hangara za avione u pensilvanijskom odmaralištu Tanersvil, tužioci su već najavili da će tražiti smrtnu kaznu za njega

BLUMING GROUV - Posle sedam nedelja, Erik Metju Frejn, kojeg su prozvali američkim četnikom zato što je bežao u srpskoj uniformi pošto je ubio policajca u Pensilvaniji, predao se protekle noći policiji, a tužioci traže smrtnu kaznu za osumnjičenog .

Pogledajte kako se predao policiji:

http://www.youtube.com/watch?v=VWKIK5Tz194
Uhapšenog Erika Frejna sprovode u stanicu u policijskim kolima (Foto: Printscreen YouTube)
Uhapšenog Erika Frejna sprovode u stanicu u policijskim kolima (Foto: Printscreen YouTube)
http://www.youtube.com/watch?v=RpX9B6Jp2aQ

Nekoliko stotina policajaca je tragalo za Erikom Metjuom Frejnom (31) od 12. septembra kada je iz zasede otvorio snajpersku vatru ispred kasarni državne policije u Bluming Grouvu. U tom napadu je ubijen desetar Brajon Dikson (38), a ranjen je policajac Aleks Daglas.

Evo pod kakvim merama bezbednosti je Erik Frejn dovezen u policijsku stanicu:

http://www.youtube.com/watch?v=-voAE0OWWeQ

Frejnovo hapšenje oko 56 kilometara južno od mesta na kome je izveo napad iz zasede moglo bi konačno rasvetliti misterije kojima je obavijen sramni napad na pripadnike policije i objasniti kako je osumnjičeni uspevao da 48 dana bude korak ispred vlasti.

Ovako je Frejn izmicao policiji skoro dva meseca:

http://www.youtube.com/watch?v=mgPzMcDz3oQ
Slikao se u srpskoj uniformi i pušio drinu: Erik Frejn za snajperom (Foto: Printscreen YouTube)
Slikao se u srpskoj uniformi i pušio drinu: Erik Frejn za snajperom (Foto: Printscreen YouTube)

"Erik Frejn je imao misiju da napadne policiju. Plašili smo se da će ako izađe iz zasede ubiti veći broj policajaca, a možda i civila", izjavio je komesar pensilvanijske policije Frenk Nunan. On je rekao da u ovoj fazi istrage nema indicija da je u napad umešan još neko osim Frejna.

Tužioci će tražiti smrtnu kaznu za Frejna koji će, između ostalog, biti optužen za ubistvo s predumišljajem i ubistvo policajca, izjavio je tužilac distrikta Pajk Rejmond Tonkin.U potrazi je učestvovalo nekoliko stotina policajaca sa helikopterima, oklopnim vozilima i sofisticiranom tehnologijom za praćenje.

Erik Frejn je doveden u policijsku stanicu uz neviđene mere bezbednosti (Foto: AP)

Osumnjičeni je na kraju uhapšen juče u 18 sati po lokalnom vremenu ispred napuštenog hangara za avione u pensilvanijskom odmaralištu Tanersvil.Tužilac je rekao da će se Frejn verovatno pojaviti pred sudom u petak.

Policija je saopštila da osumnjičeni, stručni snajperista, već dugo gaji mržnju prema policiji uopšte, na meti mu nije bio neki konkretan policajac.

Najpoznatija fotografija Erika Frejna u srpskoj uniformi (Foto: AP)

Vlasti su na početku potrage tvrdile da se Frejn, koji živi sa roditeljima u Kanadensisu, 20 kilometara južno od policijske baze koju je napado, krije u blizini, negde u gustim šumama te oblasti.

Veliki broj policajaca i agresivne taktike primenjivane za vreme potrage uznemirili su mnoge stanovnike tog inače mirnog područja severoistočne Pensilvanije, iako je snajperski napad šokirao ljude koji tu žive.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track