BLOG UŽIVO: Perić: Prioritet su pobede, posle ide nadogradnja

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Perić: Prioritet su pobede, posle ide nadogradnja

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

21:32 - Insinje produžio ugovor s NapolijemFudbaler Napolija Lorenco Insinje produžio je ugovor za još jednu godinu, tako da će u redovima tog kluba ostati do kraja sezone 2018-19. Rukovodstvo Napolitanaca odlučilo se za produžetak saradnje sa 23. godišnjim italijanskim reprezentativcem dva dana nakon inspirativne prvenstvene pobede nad Romom (2:0), a finansijski detalji ugovora nisu saopsteni. Svestrani napadač bio je dvostruki strelac prošle sezone u finalu nacionalnog kupa, kada je Napoli pobedio Fiorentinu sa 3:1. Insinje je do sada odigrao šest utakmica za reprezentaciju Italije i postigao jedan gol, ali još nije nastupio u dresu "azura" otkako ih vodi novi selektor Antonio Konte. Napoli je trenutno četvrtoplasirani na tabeli Serije A sa sedam bodova zaostatka za vodećim šampionom Juventusom.

20:58 - Rodžers: Možemo do dobrog rezultata protiv RealaTrener fudbalera Liverpula Brendan Rodžers rekao je danas da veruje da njegova ekipa može da napravi dobar rezultat protiv Real Madrida u Ligi šampiona. "Poštujemo protivnika. Oni su verovatno najbolji tim na svetu u ovom trenutku... Ali ukoliko mi pronađemo prodornost i brzinu, koju smo imali prošle sezone, onda možemo da se suprotstavimo svakoj ekipi na svetu, pa tako i Realu. Daćemo sve od sebe i verujemo da možemo do dobrog rezultata", rekao je Rodžers, a prenosi Bi-Bi-Si (BBC). Madriđani su poslednji poraz zabeležili u septembru, a od tada su upisali čak 11 trijumfa u svim takmičenjima. Trener Liverpula je ocenio da je serija dobrih rezultata Real Madrida "impresivna" i dodao da najveća opasnost njegovoj ekipi preti od Kristijana Ronalda. "Ronaldo je verovatno najbolji igrač na svetu... Sigurno nam od njega preti najveća opasnost. Nadam se da sutra neće biti raspoložen i da neće postići gol. Real ima i mnogo drugih velikih igrača... Poseduju timski rad i od svakoga preti opasnost", rekao je Rodžers. Real Madrid sutra od 20.45 na svom terenu igra protiv Liverpula utakmicu četvrtog kola Grupe B u Ligi šampiona. "Kraljevski klub" je u prošlom kolu na Enfildu pobedio sa 3:0 i nalazi se na prvom mestu na tabeli sa maksimalnih devet bodova. Liverpul je treći sa tri boda, koliko imaju i drugoplasirani Ludogorec i poslednji Bazel.

20:02 - Zimonjić i Nestor sa Benetoom i Rože-Vaselanom u Grupi BSrpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor biće u Grupi B na završnom turniru u Londonu, u kojoj su im najjači rivali Francuzi Žilijen Beneto i Eduar Rože-Vaselan, određeno je danas žrebom. U Grupi B su još i brazilsko-hrvatska kombinacija Marsel Melo i Ivan Dodig, kao i Španci Marsel Groneljersom i Mark Lopes. U Grupi A su prvi nosioci na završnom Masters turniru u Londonu Amerikanci Bob i Majk Brajan, Austrijanac Aleksandar Peja i Brazilac Bruno Soareš, kao i Holanđanin Žan-Žulijen Rojer i Rumun Horija Tekau. Završni Masters turnir u Londonu igraće se od 9. do 16. novembra u londonskoj "O2" areni, a ukupni nagradni fond je 6,5 miliona dolara.

19:21 - Čezena i Verona odigrali nerešenoFudbaleri Čezene i Verone odigrali su danas nerešeno 1:1 u utakmici 10. kola italijanske Serije A. Čezena je u 22. minutu povela golom Greogara Defrela, koji je šutem sa ivice šesnaesterca, na asistenciju Uga Almeide, savladao golmana Verone Rafaela. Ekipa Pjerpaolo Bisolija stečenu prednost iz prvog dela igre nije uspela da sačuva do kraja meča i tako prekine seriju od devet utakmica bez pobede. Izjednačujući gol, a na kraju ispostaviće se i konačan rezultat, postavio je Huan Gomes u 77. minutu. Srpski internacionalac Boško Janković nije bio u sastavu Verone zbog povrede zadnje lože, koju je zadobio u prethodnom kolu na utakmici s Laciom. Verona posle 10 odigrnaih utakmica zauzima 11. mesto sa 13 bodova, dok je Čezena 18. sa sedam. Večeras od 21.00 u poslednjem meču 10. kola Serije A sastaju se Lacio i Kaljari.18:39 - Šalke do kraja godine bez povređenog DraksleraFudbaler Šalkea Julijan Draksler odsustvovaće sa terena do kraja godine zbog teže povrede, objavio je večeras nemački bundesligaš. Reprezentativac Nemačke i član tima koji je u Brazilu osvojio titulu prvaka sveta pokidao je tetivu na prvenstvenom meču u petak protiv Augsburga (1:0) i predstoji mu operacija. Sportski direktor Šalkea Horst Held potvrdio je da će Draksler moći da igra tek posle januarske zimske pauze. Klub iz Gelzenkirhena trenutno zauzima osmo mesto na tabeli Bundes lige, a u sredu gostuje lisabonskom Sportingu u utakmici Lige šampiona.

17:56 - Bastija otpustila MakeleleaBASTIJA - Nekadašnji fudbalski reprezentativac Francuske Klod Makelele otpušten je sa mesta trenera Bastije, saopštio je danas tim sa Korzike.Makelele je u uoči starta sezone preuzeo Bastiju, što mu je prvi samostalni posao, ali je otišao posle samo šest meseci.On je ostvario samo dve pobede, uz četiri remija i šest poraza, nakon čega se Bastija nalazi na 19. mestu na tabeli.Makelele je tokom igračke karijere bio član Nanta, Marseja, Selte, madridskog Reala, Čelsija i Paris Sen Žermena.Za reprezentaciju Francuske odigrao je 71 meč.

17:40 - Perić: Prioritet su pobede, posle ide nadogradnjaBEOGRAD- Selektor rukometne reprezentacije Srbije Dejan Perić rekao je danas da je zadovoljan pobedama nad Crnom Gorom i Izraelom na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine, ali dodao da ekipa mora još da napreduje."Pozitivno je da smo svi zajedno bili svesni koji je naš zadatak, obaveza i svaki igrač znao je svoju ulogu. Mislim da na reprezentativnom nivou nijednu ekipu nije jednostavno pobediti, da u svim fazama igre moraš da budeš dominantan. Mi se ne zadovoljavamo samo pobedama, već se iz njih rade analize i prave koraci prema napred", rekao je Perić za sajt Rukometsnog saveza Srbije (RŠ).Rukometaši Srbije naredni meč u grupi igraju protiv Islanda 29. ili 30. aprila 2015. godine.

17:40 - Emirejts neće produžiti ugovor sa FifomCIRIH Avio prevoznik iz Dubaija kompanija Emirejts neće produžiti sponzorski ugovor sa Svetskom fudbalskom federacijom (Fifa) za Svetska prvenstva 2018. i 2022. godine. U današnjem saopštenju navodi se da "procena Fifinog predloga ugovora nije ispunila očekivanja kompanije Emirejts". Emirejts je bio Fifin partner za tri Mundijala, 2006. godine u Nemačkoj, četiri godine kasnije u Južnoj Africi i ove godine u Brazilu. Fifa je saopštila da "poštuje odluku kompanije Emirejts". Emirejts je potpisao velike sponzorske ugovore sa Arsenalom, Real Madridom i Pari Sen Žermenom.

16:50 - Žardim traži bolju igru u napadu Trener fudbalera Monaka Leonardo Žardim rekao je da njegova ekipa u predstojećoj utakmici protiv Benfike u Ligi šampiona mora da popravi igru u napadu ako želi da zadrži šanse za plasman u osminu finala tog takmičenja. Fudbaleri Monaka igraju sutra u Lisabonu protiv Benfike, utakmicu četvrtog kola Grupe C u Ligi šampiona. Monako je na drugom mestu na tabeli sa pet bodova, a Benfika na poslednjem mestu ima bod. Prvi je Bajer iz Leverkuzena sa šest bodova, a treći je Zenit sa četiri boda.

15:58 - Brajant: Nemam nameru da napustim Lejkerse

Najbolji košarkaš Los Anđeles Lejkersa Kobi Brajant rekao je da mu ne pada na pamet da napusti klub, iako ekipa na startu nove sezone ima katastrofalan skor 0-4."Sezona je duga, moramo da ostanemo pribrani i nastavimo da radimo. Ovde sam doživeo mnogo uspeha, ne možete samo da uživate u slavlju i onda pobegnete kada naiđu teški dani. Ne pada mi na pamet da napustim klub, ja sam Jezerdžija", rekao je Brajant.

15:20 - Makelele dobio otkaz u BastijiProslavljeni francuski fudbaler Klod Makelele više nije trener Bastije, pošto mu je klub sa Korzike uručio otkaz zbog slabih rezultata.

14:45 - Alonso opet u MeklarenuDvostruki šampion Formule 1 Španac Fernando Alonso sledeće sezone ponovo će voziti u Meklarenu, javljaju britanski mediji.

14:11 - Spanulis MVP EvroligeOlimpijakosov bek Vasilis Spanulis proglašen je za MVP igrača meseca oktobra u Evroligi. Sjajni Grk je u tri Olimpijakosova trijumfa u oktobru beležio u proseku 21,3 poena.

13:40 - Atletiko bez Ansaldija u Ligi šampionaMadridski Atletiko će na gostovanju Malmeu u četvrtom kolu Lige šampiona biti lišen usluga argentinskog defanzivca Kristijana Ansaldija koji je povredio leđa protiv Kordobe. 13:14 - Kanavaro menja Lipija?Proslavljeni Italijan Fabio Kanavaro je glavni kandidat da na klupi kineskog šampiona Gvangžua zameni zemljaka Marćela Lipija koji je najavio odlazak u penziju. Kanavaro trenutno radi kao pomoćnik trenera Al Ahlija iz Dubaija.

12:52 - Ristić dobio dozvolu da igraBivši centar Crvene zvezde i jedan od najtalentovanijih u Evropi u svom godištu, Dušan Ristić, dobio je dozvolu da zaigra u NCAA ligi, pošto je prošao kontrolu amaterizma. Naime, da bi zaigrao u ovom takmičenju, Ristić nije smeo da ima profesionalni angažman u ranijem periodu. On je član ekipe Arizona.12:30 - Sosijedad smenio treneraKao što se i očekivalo, Real Sosijedad je zvanično uručio otkaz treneru Jagobi Arasarteu posle serije loših rezultati. Moguće zamene su Dejvid Mojes, Pepe Mel i Tomas Tuhel. 12:10 - Vestbruk van terena četiri nedeljeJedan od najboljih košarkaša Oklahome Rasel Vestbruk odsustvovaće sa terena četiri nedelje posle povrede šake koju je zaradio u susretu sa Los Anđeles Klipersima. Vestbruk je podvrgnut hirurškoj intervenciji i sada će biti primoran da miruje bar mesec dana.

11:59 - Stjepanović peti, a Lenđer šesti na Svetskom kupu u SingapuruPoslednjeg dana Svetskog kupa u malim bazenima u Singapuru srpski plivač Velimir Stjepanović zauzeo je peto mesto u trci na 200 metara kraul sa rezultatom 1:44.27 minuta.Ivan Lenđer bio je šesti u disciplini 100 metara delfin stilom u vremenu 52.69 sekundi.Glavnu nagradu i premiju od 100.000 dolara osvojio je Južnoafrikanac Čad Le Klos, dok je u ženskoj kategoriji pobedila mađarska reprezentativka Katinka Hosu. Srpski plivači učestvovaće na Svetskom prvenstvu u malim bazenima, koje će se od 3. od 7. decembra održati u Dohi.

11:20 - Odluka o skupštini FK Partizan sledećeg ponedeljkaUpravni odbor Fudbalskog kluba Partizan je u nedelju održao36. sednicu koja je u celini bila posvećena pripremama za izbore članova novog saziva Skupštine kluba i održavanje izborne sednice Skupštine.O sprovođenju izbora u skladu sa Statutom i aktima kluba staraće se komisija u sastavu: predsednik Mile Jovičić, te članovi Ratomir Babić, Darko Grubor, Duško Jovanović, Albert Nađ, Milan Obućina i Miodrag Radović. Sednica Skupštine održaće se do 20. decembra ove godine, a tačan termin utvrdiće se 10. novembra, kada će se održati i naredna sednica Upravnog odbora, saopštili su crno-beli.

10:30 - NHL: Strašan meč u Vašingtonu, 11 golova Uzbudljivo je bilo prethodno veče u NHL ligi. Bez dileme, najzanimljiviji meč su odigrali Vašington i Arizona. Kojoti su u prestonici slavili 6:5, iako su Ovečkin i drugovi vodili 3:1 posle prve trećine. Na golu Arizone je blistao Devan Dubnik sa 32 odbrane.NHL rezultati: Vankuver - Nešvil 1:3 (1:0, 0:1, 0:2), Čikago Vinipeg 0:1Kolorado - Anahajm 2:3, Montreal - Kalgari 2:6, Vašington - Arizona 5:6.

10:15 - Pobedom na njujorškom maratonu Kipsangu pripalo pola miliona dolaraKenijski atletičari pobedili su na Njujorškom maratonu - Vilson Kipsang u muškoj i Meri Kejtani u ženskoj konkurenciji. Kipsang je do pre pet nedelja držao svetski rekord, sve dok ga njegov povremeni trening-partner Denis Kimeto nije srušio u Berlinu. Kipsang je pobedio po vetrovitom vremenu. Deonicu je pretrčao za dva sata, 10 minuta i 55 sekundi, što je više od sedam i po minuta sporije od svog bivšeg svetskog prekorda. On je tako za nešto više od 13 meseci zabeležio pobede u Berlinu, Londonu i Njujorku, i tako je dobio 500.000 dolara bonusa. Drugi je bio Etiopljanin Lelisa Desisa sa 11 sekundi zaostatka, a treći je bio njegov zemljak i šampion iz 2010. Gebre Gebremarijam. Pobednik Bostonskog maratona Meb Keflezigi bio je četvrti, a dvostruki uzastopni šampion Džefri Mutai je završio na šestom emstu. Keitani je maraton završila za dva sata, 25 minuta i sedam sekundi, tri sekunde brže od zemljakinje Džemime Sumgong. Treća je bila Portugalka Sara Moreira, kojoj je ovo bio prvi maraton.

09:30 - Kazins razbio LAC, Melo 20.000 poenaProtekle noći odigrana su četiri NBA meča, a pobede su ostvarili Njujork, Majami, Sakramento i Golden Stejt. Veče je obeležio DeMarkus Kazins dabl-dablom od 34 poena i 17 skokova razbio je Los Anđeles Kliperse za 98:92 za Sakramento Kingse.Golden Stejt je nadigrao Portland 95:90 i ostvario treću pobedu u nizu, kao i Majami koji je savladao Toronto 107:102. Niksi su pobedili Šarlot 96:93, a Karmelo Entoni prešao je granicu od 20.000 postignutih poena.NBA, rezultati: L.A. Klipers – Sakramento 92:98, Majami – Toronto 107:102, Njujork – Šarlot 96:93, Portland – Golden Stejt 90:95.

09:00 - Novak povećao prednost u odnosu na FedereraOdbrana titule na turniru Masters serije u Parizu omogućila je Novaku Đokoviću da na najbolji način iskoristi ranu eliminaciju Rodžera Federera sa tog nadmetanja, te da Švajcarcu dodatno umakne na ATP listi uoči završnog turnira za osmoricu najboljih tenisera sveta, koji u Londonu počinje 9. novembra.Đoković je pobedom nad Milošem Raonićem odbranio parisku titulu, pa je zadržao tih 1.000 bodova osvojenih trijumfom 2013. na istom mestu, odnosno na ATP rang listi i dalje ima 11.510. Federer je, sa druge strane, upravo od Raonića izgubio i to u četvrtinalu, te kako nije uspeo da ponovi prošlogodišnji uspeh, kada je prošao u polufinale, pao je sa 9.280 na 8.700 bodova, povećavši tako zaostatak za liderom na 1.310 bodova. Na predstojećem završnom Mastersu Novak brani maksimalnih 1.500 bodova kao šampion iz minule sezone, a Federer svega 400.ATP lista:1. (1.) Novak Đoković 11.510 bodova2. (2.) Rodžer Federer 8.7003. (3.) Rafael Nadal 6.8354. (4.) Stanislas Vavrinka 4.8955. (7.) Kei Nišikori 4.6256. (8.) Endi Marej 4.4757. (5.) Tomaš Berdih 4.4658. (10.) Miloš Raonić 4.4009. (9.) Marin Čilić 4.15010. (6.) David Ferer 4.04571. (57.) Dušan Lajović 71197. (95.) Filip Krajinović 558106. (108.) Viktor Troicki 532198. (204.) Ilija Bozoljac 240228. (250.) Peđa Krstin 21008:20 - Pad Jelene Janković, Srbija ostala na tri igračice u Top 100Na najnovijoj rang listi ženske teniske asocijacije više nema četiri Srpkinje među 100 najuspešnijih.Ana Ivanović je ostala petak, baš kao što promena i nije bilo među deset najuspešnijih, a Jelena Janković je pala sa 14. na 16. poziciju. Ni ona, poput Krunićeve, nije gubila bodove, ali su njeno pomeranje uslovila dva napretka - Andree Petković sa 16. na 14. mesto, te Flavije Penete sa 15. na 13. I, konačno, Bojana Jovanovski je sa istim brojem bodova kao prošle nedelje napravila mali pomak, sa 59. na 58. poziciju.

WTA lista:

1. (1.) Serena Vilijams 8.485 bodova2. (2.) Marija Šarapova 7.0503. (3.) Simona Halep 6.2924. (4.) Petra Kvitova 5.9665. (5.) Ana Ivanović 4.8206. (6.) Agnješka Radvanska 4.8107. (7.) Eženi Bušar 4.7158. (8.) Karolina Voznjacki 4.6259. (9.) Na Li 3.97010. (10.) Anđelika Kerber 3.48016. (14.) Jelena Janković 2.67558. (59.) Bojana Jovanovski 911101. (100.) Aleksandra Krunić 570115. (115.) Jovana Jakšić 509208. (205.) Vesna Dolonc 232407. (416.) Doroteja Erić 79452. (463.) Ivana Jorović 65492. (495.) Barbara Bonić 5808:00 - PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track