VUČIĆ INVESTITORIMA U LONDONU: Dođite, ova vlada će vam omogućiti sigurnu poslovnu klimu!
Foto: Vlada Srbije

Serbia Investment Conference

VUČIĆ INVESTITORIMA U LONDONU: Dođite, ova vlada će vam omogućiti sigurnu poslovnu klimu!

InfoBiz -
Premijer je u obraćanju na konferenciji naveo da je Srbija strateški okrenuta ka EU, a što se tiče aranžmana sa MMF veruje da će biti postignut do Božića
1 / 2 Foto: Vlada Srbije

LONDON - Premijer Srbije Aleksandar Vučić koji učestvuje na konferenciji Serbia Investment Conference u Londonu kaže da je prioritet vlade otvaranje novih radnih mesta. Premijer Vučić je prilikom svog obraćanja na konferenciji naveo da je Srbija strateški okrenuta ka Evropskoj uniji, a što se tiče aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom, Vučić veruje da će on biti postignut do Božića.

Ministar finansija Dušan Vujović u svom izlaganju pozvao je investitore da ulažu u Srbiju. "Dođite. Nećemo kršiti zakone zbog vas, ali ćemo ih menjati tako da odgovaraju investitorima", poručio je Vujović.

Konferenciji prisustvuje i savetnik premijera Alfred Guzenbauer koji je rekao da je Srbija za godinu dana dobila odličnu ocenu od strane EU.

Premijer Vučić otvorio je današnju konferenciju, uz poruku da je vlada počela da reformiše Srbiju sa jasnim ciljem da postane najatraktivnija zemlja za strane investicije u regionu. "Naš cilj je da imamo više stranih investicija, više investicija i iz Velike Britanije", poručio je Vučić na konferenciji "Srbija-Dan investiranja" koju organizuje Britansko-srpska privredna komora.

Vučić je govorio je o reformskim merama koje srpska vlada sprovodi, kao i o zakonima koji su usvojeni kako bi popravili investicionu klimu u Srbiji. "Ova vlada, koja ima najveću podršku u istoriji srpskog demokratskog društva, odlučna je da poboljša poslovnu klimu u Srbiji. Politička i makroekonomska stabilnost, kao osnovni preduslovi za privlačenje stranih investicija i sigurnost njihovog kapitala, su ostvareni. Ekonomske reforme, ekonomski rast i smanjenje nezaposlenosti su prioriteti ove vlade", rekao je premijer.

Prisutnima se obratio i srpski ministar finansija Dušan Vujović istakavši da je Srbija na početku dugog puta i da je vreme da se nadoknadi ono što je izgubljeno u poslednje dve decenije. "Ova vlada će vam omogućiti sigurnu poslovnu klimu. Mi smo na finansijskom tržištu još od 2011. godine i sad moramo da dokažemo investitorima da su dobro investirali i da treba da investiraju više", istakao je Vujović.

(Tanjug/B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track