na licu mesta

KURIR TELEVIZIJA DIREKTNO IZ SAD: Amerika spremna za HAOS NA ULICAMA! Njujorčani u strahu, evo šta kažu!

Društvo -

Već mesecima unazad oči celog sveta uprte su SAD. Nakon četiri godine vladavine Donalda Tramp, Amerikance očekuju novi izbori.

Iako je proces glasanja počeo ranije, te su mnogi svoje glasove mogli da pošalju i poštom, sada se već broje sati do trenutka kada će većina građana SAD-a izaći da bira novog predsednika.

Direktno iz Njujorka u program uživo uključio se nas reporter Ljubiša Ivanović, koji je naglasio da će ovi izbori biti podjednako neizvesni kao prethodni.

- Prema poslednjim istraživanjima Džozef Bajden ima komotnu prednost u odnosu na Trampa čak oko 10 posto, ali to opet ne mora nište da znači. Još jedanput je aktuelni predsednik Amerike Donald Tramp podigao tenziju među građanima, navevši da očekuje da pobednik bude proglašen u izbornoj noći što je gotovo nemoguće, budući da se glasovi u pojedinim delovima zemlje broje i po nedelju dana.

Sa druge strane, Njujorčani se spremaju za moguće nerede zbog izbora. Zabrinuti građani ne vide razloga u tome da neko uništava imovinu grada, samo da bi izrazio sopstveno nezadovoljstvo.

- Zabrinut sam jer sam svašta pročitao u novinama, pa je vrlo moguće da se ovde dogodi i nasilje - kaže jedan od prolaznika.

Nasilje je, uz koronu, najprisutniji faktor ovih izbora. Počelo je u Minesoti nakon što je beli policajac zadavio na ulici Džordža Flojda, afro-američkog porekla. Sada se strahuje da bi izbori mogli biti novi povod za nasilje.

VEČERAS U 22 ČASA NA KURIR TELEVIZIJI SPECIJALNA EMISIJA „AMERIKA BIRA“

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track