U SKUPŠTINI SRBIJE

ANA BRNABIĆ IZNELA EKSPOZE: Nova vlada imaće ŠEST ciljeva, evo koji su! (KURIR TELEVIZIJA)

Politika -

Mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić izjavila je da će nova vlada biti vlada političkog i ekonomskog kontinuiteta i imaće šest ciljeva o kojima će posebno voditi računa.

"Ova vlada imaće šest ciljeva o kojima će posebno voditi računa - borba protiv kovida, Kosovo i Metohija, borba protiv organizovanog kriminala i rat protiv mafije, nezavisno odlučivanje Srbije, vladavina prava i ubrzanje reformi i dalje ekonomsko jačanje Srbije", naglasila je Brnabić.

Ona je rekla da će nova vlada u skladu sa potrebama, izazovima sa kojima se suočavamo i rezultatima otvoriti nove teme koje će dalje doprineti snazi naše zemlje i kvalitetu života u njoj.

U ekspozeu pred poslanicima, naglasila je da je neophodno da se gradi dalje na postignutim rezultatima, a svako od ministara će, u svom resoru, imati svoje prioritete, dok će vlada imati osnovne pravce delovanja.

Brnabić je istakla je da je prvi cilj borba protiv virusa Kovid 19 i jačanja našeg zdravstva.

Drugi prioritet je očuvanje vitalnih interesa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Treći cilj je, kako je podvukla, borba protiv organizovanog kriminala i sveobuhvatni rat protiv mafije, dok je cectvrti prioritet očuvanje nezavisnosti i samostalnog odlučivanja Srbije.

Zatim, peti prioritet novoj vladi su vladavina prava i ubrzanje reformi na našem evropskom putu, a šesti dalje ekonomsko jačanje Srbije.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track