CRVENI KARTON: Dušana Vujovića izbacuju iz Vlade zbog žene?!
Foto: Marina Lopicic

Ministar finansija dobio packe iz Nemanjine 11

CRVENI KARTON: Dušana Vujovića izbacuju iz Vlade zbog žene?!

Politika -
Prvi blagajnik Srbije već opomenut iz vrha vlasti jer previše često odsustvuje iz porodičnih razloga. Poslednje trodnevno službeno putovanje u SAD, na sastanak sa MMF, produžio na dve nedelje kako bi bio sa suprugom

BEOGRAD - Ministar finansija Dušan Vujović mogao bi da ostane bez fotelje u Nemanjinoj 11 jer često odsustvuje s posla, ne uspevajući da balansira između poslovnih i privatnih obaveza, što mu je već nekoliko puta zamereno iz vrha Vlade, saznaje Kurir iz odlično obaveštenog izvora!Prema informacijama našeg lista, Vujović sve više vremena provodi na relaciji Beograd-Vašington jer mu supruga s decom živi u američkoj prestonici, gde je zaposlena u jednoj svetskoj finansijskoj organizaciji.Beograd-Vašington- Vujović je do sada dobio nekoliko žutih kartona upravo zbog čestog odsustvovanja, ali on se oglušuje o ovakve sugestije i tera po svom. Kad je stigao poziv da bude ministar, dogovor je bio da upravo zbog takve porodične situacije napravi kompromis kako bi mogao da se u potpunosti posveti ministarstvu i izazovima u Vladi. Inače, supruga ministra finansija radi u poznatoj svetskoj finansijskoj organizaciji, a upoznali su se preko posla. Ona živi na relaciji Ukrajina - SAD - Crna Gora, pa se Vujović prilagođava i njenom tempu - kaže izvor Kurira.Sagovornik Kurira kaže da ovakvo Vujovićevo ponašanje ne nailazi na odobravanje u vrhu Vlade, a kap koja je prelila čašu bilo je poslednje putovanje u SAD.- Nedavni sastanak sa MMF u Vašingtonu, koji je ranijim ministrima trajao tri dana, njemu se produžio na više od dve nedelje. Ministri pre njega su, recimo, išli na sastanak sa MMF i Svetskom bankom u petak, a vraćali se u nedelju, što s njim nije slučaj. Takođe, Vujović je za ministra finansija izglasan početkom avgusta, a iako je u to vreme bilo mnogo posla oko rebalansa budžeta, on je mirne glave ostavio obaveze po strani i otišao na odmor - tvrdi izvor Kurira.Pravda seMeđutim, ministar Vujović za Kurir tvrdi da je situacija potpuno obrnuta.- Moja službena putovanja bila su u tačna u dan i sat. Moje slobodno vreme i porodični budžet trpe zbog poslovnih obaveza, a ne obratno. Nedeljno radim 60 do 70 sati, umesto 42 sata, i u Beogradu i na putu. I sad u subotu bio sam na poslu - tvrdi Vujović.Vujović je u aktuelnoj vladi bio ministar privrede, ali preuzeo je resor finansija nakon što je Lazar Krstić podneo ostavku na to mesto 12. jula. A da ni do preuzimanja funkcije ministra finansija Vujović nije bio redovan u dolascima na posao, svedoči i nedavno pisanje Kurira - da je rekorder među članovima Nemanjine 11 po izostancima sa sednica Vlade. Od ukupno 37 nije bio na čak 16.

Kritika premijeraTROŠKOVNIK PUTOVANJAMediji su već objavljivali da je ministar finansija Dušan Vujović upravo jedan od ministara koje je premijer Srbije Aleksandar Vučić na sednicama Vlade krajem septembra kritikovao zbog čestih putovanja. On je na sednici prozvao Ivana Mrkića, savetnika predsednika Tomislava Nikolića, i ministra finansija Dušana Vujovića da najviše putuju, i naložio Generalnom sekretarijatu Vlade da dostavi izveštaj.Ko je ministar finansija- Dušan Vujović je diplomirao, magistrirao i doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.- Usavršavao se na američkom univerzitetu Berkli.- Dugogodišnji saradnik Svetske banke i njen predstavnik u Ukrajini, kao i predstavnik bivše SR Jugoslavije u Svetskoj banci.- Po preuzimanju finansija najavio da kreće s radom na četiri stuba reformi - kontroli budžetskog rashoda, borbi sa sivom ekonomijom, boljoj naplati poreza i uštedama u javnim preduzećima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track