NISU NI PISNULI: Ministri se tresli pred Putinom!
Foto: Kurir štampano

Na radnom ručku sa predsednikom Rusije

NISU NI PISNULI: Ministri se tresli pred Putinom!

Politika -
Članovi Vlade nisu progovarali na sastanku. Smeškali su se, klimali glavom i jeli sa slušalicama za prevod, a govorili su samo srpski premijer i predsednik

BEOGRAD - Predsednik Rusije Vladimir Putin ostavio je snažan utisak na srpske ministre, ali se oni, izgleda, nisu baš proslavili.

Kako Kurir saznaje, na radnom ručku sa šefom Kremlja nisu progovarali ni reč. Pojedini članovi srpske delegacije - da li zbog treme ili gladi - samo su klimali glavom i jeli sa sve slušalicama za prevod na ušima.Jedini koji su se obratili gostima bili su predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić. Inače, premijer je sve vreme razgovarao sa Putinom i njegovom delegacijom. Trema ili glad

- Vođen je konstruktivan razgovor o unapređenju saradnje između dve države na svim poljima. Dok je Putin pričao, vladao je takav muk da se čulo samo zveckanje escajga. Većina je držala slušalice na ušima i jela. Niko nije progovarao. Možda i od treme, iako atmosfera nije bila napeta, već naprotiv, prijatna - priča jedan od prisutnih i ističe da je Putin, pak, pokazao dobru volju da prihvati predloge srpske delegacije.- Putin je ostavio utisak velikog državnika, koji je pokazao da je prijatelj Srbije i našeg naroda - kaže za Kurir ministar policije Nebojša Stefanović.Prilika da bude član naše delegacije za ministarku poljoprivrede Snežanu Bogosavljević Bošković je velika čast i privilegija:Izuzetan nivo- Reč je o državniku izuzetnog nivoa, kakvim se retko koja zemlja u svetu može pohvaliti. On je lično podržao saradnju koju smo ostvarili sa ruskim ministrom poljoprivrede kada je reč o ubrzanju procedura u trgovini dve zemlje i proširenju asortimana proizvoda srpskih poljoprivrednika, kao što su pojedine vrste sireva i usitnjenog mesa.Ministar energetike Aleksandar Antić kaže da je stekao utisak da je ruskoj delegaciji na čelu sa Putinom zaista bilo važno da što više stvari dogovori u cilju unapređenja ekonomskih odnosa između dve države, dok je ministar odbrane Bratislav Gašić bio zaokupljen obavezama vezanim za vojnu paradu:- Tri puta sam morao da izađem za vreme radnog ručka da bih olakšao narodu ulazak na paradu.

Spomen-knjigaŠta Je Putin NapisaoVladimir Putin se nakon polaganja venaca na Groblju oslobodilaca Beograda upisao u spomen-knjigu:- Uvek ćemo pažljivo čuvati uspomene o sovjetskim i jugoslovenskim ratnicima koji su dali svoj život za mir u Evropi, sve to pamtimo, i podvig koji je omogućio da se približi naša zajednička velika pobeda. Klanjamo se njihovom junaštvu i požrtvovanosti.

Modno (ne)osvešćeniMINISTRI SE UNIFORMISALIMinistri Bratislav Gašić, Aleksandar Antić, Nebojša Stefanović i Ivica Dačić uniformisali su se juče za dolazak Vladimira Putina, pa su bili u istim odelima i kravatama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track