Saša Mirković: Nikolić ne može da me izbaci iz stranke

Nesporazum kod naprednjaka

Saša Mirković: Nikolić ne može da me izbaci iz stranke

Politika -
Radomir Nikolić izjavio da su prvi čovek Zaječara i Ljubivoje Slavković isključeni iz stranke jer su se oglušili o odluku SNS

BEOGRAD - Radomir Nikolić, predsednik Izvršnog odbora SNS, objavio je juče da je Izvršni odbor stranke odlučio da Saša Mirković, predsednik Skupštine Grada Zaječara, i Ljubivoje Slavković, zamenik gradonačelnika Niša, budu isključeni iz stranke jer se nisu odrekli duplih plaćenih funkcija, ali dvojica funkcionera tvrde da je taj potez nezakonit.Mirković, koji je ujedno i poslanik, tvrdi da o njegovom isključenju odlučuje Glavni, a ne Izvršni odbor stranke.- Želim da poručim onima koji nisu pročitali Statut, u vezi sa ovom odlukom, da ga pogledaju, jer se član Glavnog odbora ne odstranjuje dekretom na zasedanju Izvršnog odbora. Na sednici Glavnog odbora reći ću sve ono što nisam imao priliku da kažem na Izvršnom. Ukupna primanja su mi 60.000 dinara, 30.000 u Skupštini Srbije i isto toliko u Skupštini Grada Zaječara - rekao je Mirković i dodao da je 8. septembra ponudio ostavku na mesto predsednika Skupštine Zaječara, ali da je odbornici nisu prihvatili.I Slavković, koji je i član Skupštine Privrednog društva „Jugoistok“, kaže da je odluka Izvršnog odbora neracionalna i nezakonita.- Neću podneti ostavku na mesto zamenika gradonačelnika, ali očekujem da bude pokrenut postupak za moje razrešenje. Neću se žaliti na odluku stranačkih organa, članstvo u Skupštini „Jugoistoka“ nije funkcija, jer je reč o zavisnom društvu. Ako budem razrešen s mesta zamenika gradonačelnika, videću da li će o tome raspravljati sud - rekao je Slavković.

Radomir Nikolić:NISU ISPUNILI OBEĆANORadomir Nikolić, predsednik Izvršnog odbora, kaže da su dvojica funkcionera isključena jer nisu ispunili odluku Glavnog odbora stranke.- S obzirom na to da je isključen iz stranke, naši odbornici će dobiti instrukcije da ga smene s mesta predsednika Skupštine Zaječara, a zbog nepodnošenja ostavke isključen je i zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković - kaže Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track