Nikolić: Saša Mirković izbačen iz SNS - Mirković: Ostajem u SNS!
Foto: Neboša Mandić I Marina Lopičić

Zaječar

Nikolić: Saša Mirković izbačen iz SNS - Mirković: Ostajem u SNS!

Politika -
Želim da verujem da oni koji nisu pročitali Statut SNS vezano za ovu odluku, da ga pogledaju, jer se član Glavog odbora ne odstranjuje dekretom na Izvršnom odboru, poručio predsednik Skupštine grada Zaječara

ZAJEČAR - Predsednik Skupštine grada Zaječara i narodni poslanik Saša Mirković, povodom izjave Radomira Nikolića da će biti isključen iz SNS, rekao je da o tome odlučuje Glavni odbor.

„Želim da verujem da oni koji nisu pročitali Statut SNS vezano za ovu odluku, da ga pogledaju, jer se član Glavog odbora ne odstranjuje dekretom na Izvršnom odboru. U SNS sam ušao svojom voljom i na Glavnom odboru ću reći šta imam da kažem. Želim da sa ovim danas prekinemo i da proslavimo šestogodišnjicu stranke, a na Glavnom odboru da se bavimo ovakvim unutarstranačkim pitanjima“, dodao je Mirković.

Mirković se obratio novinarima u Skupštini Srbije i podsetio da je danas šest godina od osnivanje ove stranke i tim povodom čestitao uspešan rad SNS.

On je istakao da je svoju ostavku na mesto predsednika Skupštine grada Zaječara ranije već ponudio. „Svoju ostavku ponudio sam odbornicima Skupštine grada Zaječara 8. septembra. Odbornici nisu to prihvatili, kao ni predstavnici opozicije“, rekao je Mirković.

Podsetimo, predsednik Izvršnog odbora SNS Radomir Nikolić jutros je rekao da je predsednik Skupštine grada Zaječara Saša Mirković isključen iz Srpske napredne stranke (SNS).

"Mirković je isključen jer nije ispunio odluku Glavnog odbora stranke i nije podneo ostavku na jednu od funkcija. S obzirom da je isključen iz stranke, naši odbornici će dobiti instrukcije da ga smene sa mesta predsednika Skupštine grada Zaječara", rekao je Nikolić. On je dodao da je iz istih razloga isključen je i zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković.

Mirković je poslanik SNS u Skupštini Srbije i predsednik Skupštine grada Zaječara.

(TV Best/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track