TAJNI SNIMAK: Olsi Rama snimljen kako navodi dron iz lože stadiona!
Foto: Kurir štampano

Otkrivamo: Brat albanskog premijera bio mozak operacije

TAJNI SNIMAK: Olsi Rama snimljen kako navodi dron iz lože stadiona!

Politika -
Podmukao plan: Iako je dron s upravljačem imao Ismail Morinaj, brat premijera Albanije mu je telefonom sve vreme davao usmene naloge. Policija ima dokaze da je Ramin izvršitelj imao još jednog pomagača, koji nije bio deo zvanične albanske fudbalske delegacije

BEOGRAD - Bezbednosne službe poseduju snimak s utakmice Srbija-Albanija na kojem se jasno vidi da je Olsi Rama, brat premijera Albanije, telefonom usmeno navodio dron i davao instrukcije Ismailu Morinaju, koji je spravu sa zastavom lansirao s obližnje crkve.Prema rečima našeg izvora, Albanci su smislili pakleni plan.Krunski dokaz Morinaj je lansirao dron i imao upravljač u rukama. Međutim, na snimku koji poseduju bezbednosne službe vidi se i čuje da je letelicom zapravo upravljao Rama i to tako što je Morinaju telefonom pričao kako da usmerava dron sa zastavom - kaže izvor našeg lista.- Rama je iz VIP lože dao znak telefonom kad dron da „krene“ i sve vreme je praktično usmeno navodio letelicu. Morinaj je davao instrukcije kad da krene levo, kad da krene desno, kad da podigne dron uvis, kad se nalazi na sredini terena... To znači da je najveća odgovornost za incident na utakmici Srbija-Albanija upravo na njemu i onima koji su sve organizovali. A o svemu postoje i krunski dokazi, pa neće moći da negiraju - navodi izvor Kurira i dodaje da osim toga policija ima saznanja da je Morinaj imao pomagača, koji nije bio u delegaciji , nalazio se van stadiona. - Policija trenutno radi na identifikaciji pomagača. Osoba nije iz Srbije, a u zemlju je ušla nekoliko dana pre utakmice. Reč je o osobi koja je na tribinama snimala Morinaja sa zastavom velike Albanije. Takođe, policija je utvrdila da je dron kineske proizvodnje i da je kupljen u Italiji - navodi dalje naš izvor i dodaje da je tužilac dobio obaveštenje.Potpis profesionalca Podsetimo, Ismail Morinaj ušao je u Srbiju 11. oktobra automobilom s italijanskim tablicama, a pobegao je iz zemlje odmah nakon prekida utakmice.Prema rečima kriminologa Zlatka Nikolića, Morinaj i Rama su bili samo izvršioci, dok je organizator albanska služba.- Moguće je da je Rama s Morinajem navodio dron, ali je neko drugi to osmislio. Verujem da snimak postoji i da niko tu nije naivan i da ga poseduje onaj ko treba - kaže Nikolić i dodaje:- Ovakve diverzije mogao je da uradi s jakom logistikom, a time se bave čitavi timovi .Podsetimo, poseta premijera Edija Rame, inače Olsijevog rođenog brata, odložena je za 10. novembar upravo zbog incidenata na utakmici Srbija-Albanija.

Ko je čupavi Balista?DIVI SE ADEMU JAŠARIJUIsmail Morinaj, ili kako ga još zovu Balista, bavi se alpinizmom, a zbog poduhvata u Beogradu primio ga je i albanski princ Leka Zogu nazvavši ga herojem. Poznat je po incidentima, a na društvenim mrežama objavio je snimak kako je prošvercovao zastavu u Beograd. Hvalio se i fotografijom ispred kuće Adema Jašarija, osnivača terorističke OVK, a 13. avgusta je na Fejsbuku postavio zastavu „velike Albanije“ koju je dva meseca kasnije doneo u Beograd.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track