Vučić: Država će zaštititi svoje građane i njihovu imovinu
Foto: Rojters đorđe Kojadinović

Premijer Srbije o incidentima

Vučić: Država će zaštititi svoje građane i njihovu imovinu

Politika -
Mi ne smemo da se ponašamo kao albanski provokatori koji su one večeri pokušali da izazovu incident i zapale celu Srbiju i unesu nestabilnost u regionu, izjavio je prvi potpredsednik

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, povodom napada na pekare čiju su vlasnici Albanci, da imovina svakog građanina Srbije mora da bude zaštićena, kao i da će nadležni organi u tim slučajevima oštro reagovati.

"Mi ne smemo da se ponašamo kao albanski provokatori koji su one večeri pokušali da izazovu incident i zapale celu Srbiju i unesu nestabilnost u regionu", rekao je Vučić za Radio-televiziju Srbije. Premijer je istakao da je obaveza Srbije da svima garantuje bezbednost.

"U pitanju su naši građani koji rade i redovno plaćaju porez i mi ćemo im garantovati punu sigurnost", istakao je Vučić.

"Pozivamo sve da nikakve akte protiv njih ne čine, jer to su kriminalni akti i država će reagovati tako što će zaštititi svoje građane", rekao je premijer Srbije. On je naveo da se o incidentu koji se dogodio na fudbalskoj utakmici Srbija - Albanija i dronu sa albanskom zastavom sada zna više.

"Znamo kada su ušli u zemlju, a mnogi u zemlji iz kojih stižu optužbe protiv Srbije neće biti zadovoljni kada budu videli rezultate istrage", rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track