Vučić: Ne dozvoljavamo da nas bilo ko ponižava
Foto: KURIR

Premijer Srbije o poseti Edija Rame

Vučić: Ne dozvoljavamo da nas bilo ko ponižava

Politika -
Rama je u razgovoru poručio da ga raduje buduća poseta Vučića Tirani, a da je veliku ulogu u dogovoru dva premijera odigrala Nemačka i Vučićev razgovor sa kancelarkom Angelom Merkel o događajima na utakmici i poseti Rame Beogradu

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić, povodom posete albanskog premijera Edija Rame Beogradu ekao da je sve probleme treba rešavati razgovorom, ali da Srbija ne dozvoljava da bilo ko ponižava državu i narod.

"Moramo sve probleme da rešavamo razgovorom, ali, s druge strane, Vlada Srbije je morala da pokaže da ne dozvoljava da bilo ko ponižava državu i narod", rekao je Vučić, navodeći da je zadovoljan rezultatina razgovora sa Ramom.

Rama je u razgovoru poručio da ga raduje buduća poseta Vučića Tirani, a da je veliku ulogu u dogovoru dva premijera odigrala Nemačka i Vučićev razgovor sa kancelarkom Angelom Merkel o događajima na utakmici i poseti Rame Beogradu.

Činjenica da je poseta odložena u odnosu na raniji termin posledica je tvrdog stava srpske vlade da ne dozvoljava nikakva poniženja, preneo je list reči izvora iz Vlade Srbije, navodeći da su Vučić i Rama razgovarali pola sata.

Zvanično je saopšteno da su se premijeri Srbije i Albanije, Aleksandar Vučić i Edi Rama, složili u telefonskom razgovoru da zvanična poseta albanskog premijera Srbiji bude odložena za 10. novembar.

U zajedničkom saopštenju dvojice premijera se navodi da su se saglasili da su incidenti na stadionu u Beogradu tokom utakmice između reprezentacija Srbije i Albanije po svojoj suštini bili veoma nesrećni.

"I dalje postoje jasna neslaganja oko toga kako je do incidenta došlo, ali ne smemo i nećemo propustiti mogućnost da se sastanemo i da radimo na održavanju regionalne stabilnosti", naglasili su sagovornici.

Vreme je da okrenemo novu stranicu u političkim i ekonomskim odnosima između Srbije i Albanije, zaključila su dvojica premijera.

Vučić i Rama isatkli su da je neophodno nastaviti dijalog i proces započet u Berlinu 28. avgusta, tokom konferencije o zapadnom Balkanu, jer će on omogućiti poboljšanje odnosa dve zemlje, regiona ali i cele Evrope.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track