Vučić: Skupština 15. oktobra o budžetu, a ne o platama i penzijama
Foto: Tanjug

Premijer na Forumu

Vučić: Skupština 15. oktobra o budžetu, a ne o platama i penzijama

Politika -
Premijer je poručio da o smanjenju plata i penzija "Skupština neće nikad raspravljati"

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u hotelu Hajat u Beogradu da je Srbija spremna za grejnu sezonu, a da će Skupština Srbije o merama fiskalne konsolidacije kroz rebalans državnog budžeta raspravljati sredinom oktobra.

Reč je o merama fiskalne konsolidacije, o čemu će parlament raspravljati od sredine ovog meseca, naveo je premijer, a upitan da li će se tom prilikom raspravljati i o smanjenju plata i penzija, odgovorio: "Skupština o tome neće raspravljati nikad". Premijer je pitao novinare i kako to da niko od njih ne kaže da 60,5 odsto penzija neće biti dirano, a da se smanjenje odnositi na 39 odsto, re primetio da se u Srbiji uvek priča samo o onome što je loša vest, a nikako i onome što je dobra.

Govoreći o grejnoj sezoni ponovio je da je problem u tome što toplane ne plaćaju račune nazvavši to "našom mukom". "Dakle, nije problem u grejnoj sezoni nego u plaćanju računa", kazao je premijer odgovarajući na pitanja novinara na Beogradskom bezbednosnom forumu. Na opasku novinara da vlast ne saopštava da li je Srbija spremna za zimu, premijer je rekao da tu nema šta da se saopštava, te da Srbija jeste spremna za narednu grejnu sezonu.

"To je normalnost u ovoj zemlji i ja vam to saopštavam", rekao je Vučić i dodao da s druge strane nije normalnost ono što nam se desilo u maju i katastrofalne poplave.Podsetio je da je u njima nestalo 50 odsto uglja, da Srbija ima pad instruijske proizvodnje jer se proizvodi i manje električne energije.

Ali, kazao je premijer, i pored toga neće biti nikakvih problema ni sa strujom ni sa gasom u narednoj sezoni. Ponovio je da je osnovni problem neplaćanje računa i dodao da ni u jednoj zemlji na svetu ne postoji da se grejete ili vozite, a da račune ne plaćate. Na pitanje kada će Srbija biti energetski bezbedna, Vučić je odgovorio da ukoliko se bude nešto uspelo da uradi, on bi mogao da kaže da će to biti već sledeće godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track