VUČIĆ UMALO STRADAO: Vozilo naletelo na pratnju premijera!
Foto: KURIR

Sumnjiva saobraćajka u Beogradu

VUČIĆ UMALO STRADAO: Vozilo naletelo na pratnju premijera!

Politika -
„Škoda“ se najverovatnije kretala brzinom većom od 50 kilometara na sat kad je ulazila u raskrsnicu na kojoj se dogodio sudar

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić u petak je za dlaku ostao nepovređen kad je oko podne kod Vojnomedicinske akademije automobil iz njegove pratnje udarila „škoda superb“, saznaje Kurir.„Škoda“, koja se zakucala u „audi“, koji je išao iza vozila u kojem je bio Vučić, u vlasništvu je Vlade Srbije, odnosno Uprave za zajedničke poslove republičkih organa.

Izvor Kurira navodi da je „škoda“ izlazila sa VMA, a da je njena brzina bila tek malo veća, sigurno bi udarila pravo u Vučića, koji je bio na zadnjem desnom sedištu.U trenutku udesa Crnotravska ulica, kojom se kretala „škoda“, bila je pod posebnim merama obezbeđenja jer je u podne u Bezbednosno-informativnoj agenciji, koja je u blizini, održan godišnji prijem, na kojem su bili visoki zvaničnici.

Prolazak premijerove kolone bio je najavljen ranije i zato tuda ni muva nije smela da prođe, a kamoli automobil.- Na sve to, u momentu sudara na raskrsnici je bilo čak sedam policajaca. „Škoda“ se najverovatnije kretala brzinom većom od 50 kilometara na sat kad je ulazila u raskrsnicu na kojoj se dogodio sudar. A vozači baš tu usporavaju.

Još je čudnije što saobraćajni policajci uopšte nisu blokirali ulicu koja vodi do ulaska u Hitnu pomoć VMA, a znali su da nailazi „štićena ličnost“. U premijerovom okruženju ima i onih koji veruju da je tu previše slučajnosti - naveo je izvor Kurira.Što je najvažnije, premijerov vozač reagovao je prisebno i brzo ga odvezao u zgradu BIA, dok su policajci iz njegove pratnje legitimisali vozača „škode“.

Tada se ispostavilo da je on zaposlen u Vladi kao vozač u Upravi za zajedničke poslove.

Odmah je naređena detaljna istraga ovog događaja koja bi trebalo da utvrdi sve okolnosti sudara.

Foto: Marina Lopičić (Kurir)
Foto: Marina Lopičić (Kurir)

VUČIĆ ZA KURIR: NISAM POVREĐEN!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić u izjavi za Kurir rekao je da nije povređen.

"Dobro sam! Auto je naleteo na našu kolonu i pričinjena je manja materijalna šteta", rekao je premijer Vučić za Kurir.

Ipak stigao

KRATKO NA PRIJEMUPremijer je, i mimo neprijatnosti na putu, otišao na prijem u Bezbednosno-informativnu agenciju.

Tamo se nije dugo zadržao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track