Vulin: Štednja uz brigu o građanima, ali i aranžman sa MMF
Foto: Fonet

Ministar rada o merama štednje

Vulin: Štednja uz brigu o građanima, ali i aranžman sa MMF

Politika -
Mi ćemo štedeti gde god možemo, naravno, uvek vodeći računa da onima kojima je najteže ne bude još teže, nego što je sada, poručio je ministar rada, zapošljavanja boračka i socijalna pitanja

BEOGRAD - Ministar rada, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Srbiji potreban aranžman sa MMF, da se vlada ne boji mera štednje, ali da će voditi računa o interesima građana i privrede.

"Mi ćemo videti da li će Međunarodni monetarni fond biti zadovoljan nama. Nama je MMF potreban, mi želimo da sklopimo odgovarajući aranžman, da se dogovorimo... Ali naravno, želimo da naša privreda funkcioniše i da građani budu zadovoljni onim što ćemo raditi", rekao je Vulin u Palati "Srbija".

Ministar je novinarima, nakon sastanka sa predstavnivima metalske industrije rekao da su mere štednje uvek potrebne i da se ova vlada ne boji toga.

"Mi ćemo štedeti gde god možemo, naravno, uvek vodeći računa da onima kojima je najteže ne bude još teže, nego što je sada", poručio je Vulin. Upitan da li je odloženo donošenje mera fiskalne konsolidacije koje će uključiti smanjenje plata u javnom sektoru i penzija, Vulin je rekao da to nije stvar nekog odlaganja i da se na merama radi sa predstavnicima MMF-a, unutar vlade i sa sindikatima.

"Nije stvar da li će nešto biti u ponedeljak ili petak, ono što je važno je da država radi ozbiljno i vodi računa o interesima građana" istakao je Vulin.

Vulin je rekao da mere fiskalne konsolidacije ne služe samo za to da nešto bude dobro na papiru, već i da bi građani živeli bolje.Kako je precizirao, taj cilj će biti ostvaren kroz ozdravljenje ekonomije i budžeta, značajno smanjivanje kamata za buduća zaduživanja, kao i bolji pristup novcu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja