(FOTO) JUBILEJ: Parovi koji su u braku 50 godina proslavili Zlatnu svadbu
Foto: Milen Djordjevic

Pola veka od venčanja

(FOTO) JUBILEJ: Parovi koji su u braku 50 godina proslavili Zlatnu svadbu

Srbija -
Prema evidenciji matične službe venčanih, u Blacu je 1964. godine obavljeno 112 venčanja a manifestaciji su prisustvovala 32 bračna para

BLACE - U Blacu je održana sedma po redu manifestacija “Zlatna svadba”, na kojoj učestvuju bračni parovi venčani pre 50 godina. Cilj manifestacije je promocija braka, ljubavi, tolerancije i međusobnog razumevanja, što je recept za uspešan brak.

Prema evidenciji matične službe venčanih, u Blacu je 1964. godine obavljeno 112 venčanja a manifestaciji su prisustvovala 32 bračna para. Jubilej vredan pažnje obeležen je uz druženje, muziku i svečani ručak, kao i podsećanje na vreme kad su izgovorili svoje sudbonosno “da”.

Slavljenicima su se obratili direktor Kulturnog centra “Drainac” u Blacu, Dejan Velimirović, predsednik Udruženja penzionera opštine Blace Desimir Đorđević i predsednik SO Blace Zlatko Dimitrijević.

-Dragi naši zlatni mladenci, devojke i mladići, čestitam vam ovaj zlatni jubilej, pozdravio je slavljenike direktor Kulturnog centra “Drainac” u Blacu Dejan Velimirović, i svima poželeo dobro zdravlje, ličnu sreću i sve najbolje u daljem životu.

Predsednik udruženja penzionera Desimir Đorđević u svom obraćanju između ostalog je istakao da organizatori ove manifestacije na jedinstven način iskazuju pažnju i divljenje prema svima koji su zajedno u braku proveli pola veka. Predsednik SO Blace Zlatko Dimitrijević poželeo im je puno sreće i još puno godina u braku, istakavši da je bračna zajednica svetinja i da su današnji slavljenici lep primer mlađima.

Svi bračni parovi ističu da je za uspešan brak najvažnija tolerancija i dodaju da su najviše ponosni na svoje potomstvo.Slavljenici Miomir i Angelina Đorđević kažu da im je za ovih 50 godina zajedničkog života najveću sreću i radost donela srećna i zdrava porodica.

- Imamo dva sina, četiri unuka i jednu unuku i najsrećniji smo kada su oni srećni i zdravi, kažu Đorđevići, koji su veći deo svog života proveli na radu u Nemačkoj. Slično govore i Milica I Slavimir Dubovac iz sela Međuhana, Voja i Leposava Petrović iz sela Kutlovca i Petkana i Branislav Minić iz sela Alabana. Inače, organizatori sedme po redu “Zlatne svadbe” bili su Kulturni centar “Drainac” i opština Blace.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track