NIKOLIĆ U GRGURU KOD BLACA: Njiva nas je održala!
Foto: Milen đorđević

Selo slavi šljivu

NIKOLIĆ U GRGURU KOD BLACA: Njiva nas je održala!

Srbija -
Nas je njiva održala, nas će njiva da održi. Dok podignemo privredu trebaće nam godine a njiva traži samo godinu dana ulaganja a ona to vraća već iduće godine, rekao je predsednik
1 / 5 Foto: Milen đorđević

BLACE - Poljoprivreda je naša velika šansa i mi imamo tržište za sve što proizvedemo jer je u svetu sve manje onoga što se proizvodi u blačkoj opštini, rekao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić na manifestaciji “Srlo slavi šljivu” u selu Grgure kod Blaca, koju je posetio četvrti put. Srbija će biti sa poštenim svetom a oni koji hoće da se tuku i svađaju a ne znaju zašto se svađaju, jedni od drugih neće da kupuju, jedni drugima neće da prodaju, neće u to uvući Srbiju, dodao je Nikolić.

Predsednik je istakao da se novac uložen u poljoprivredu vraća za godinu dana i da će Vlada Republike Srbije pomoći poljoprivrednicima poklanjajući sadnice.

- Nas je njiva održala, nas će njiva da održi. Dok podignemo privredu trebaće nam godine a njiva traži samo godinu dana ulaganja a ona to vraća već iduće godine. I zbog toga vam kažem, ono što je bilo teško ove godine, ostalo je iza nas, U novu godinu treba da uđemo svesni toga da kad radiš, kad stvaraš, ne možeš da propadneš, rekao je između ostalog predsednik Nikolić u svom obraćanju prisutnima.

-Mi imamo veliko tržište za sve što, ne samo Blace, već cela Srbija, proizvede. Vlada Republike Srbije je spremna da pokloni sadnice za Kuršumliju, Blace, deo Prokuplja, za sve krajeve Srbije u kojima se neka voćka gaji, da bismo se okrenuli zemlji, da bismo ovu decu zadržali da ostanu tu gde jesu, da im stvorimo uslove da žive lepo i normalno u svom rodnom selu, kazao je predsednik Nikolić i dodao da rado dolazi u blački kraj gde, kako je kazao, žive vredni i radni ljudi.

Prisutnima se na sinoćnoj manifestaciji obratio i predsednik opštine Blace Ivan Burgić, poželevši svima dobrodošlicu na manifestaciju „Selo slavi šljivu“.

-Opština Blace želi da promoviše privredne i izvozne kapacitete, pre svega voćarstvo i šljivu, jer je šljiva glavni brend ove opštine- rekao je između ostalog predsednik opštine Blace Ivan Burgić. Manifestacija „Selo slavi šljivu! održana sinoć u selu Grguru petu godinu zaredom uz prigodan kulturno-umetnički program, Ambasadori

Povodom manifestacije „Selo slavi šljivu“ u Blacu su boravili i ambasadori Palestine, Pakistana i Libana, za koje je u sali SO Blace upriličen prijem. Ambasadori su imali priliku da se kroz promotivni film upoznaju sa opštinom Blace i njenim potencijalima. Pre samog odlaska na manifestaciju „Selo slavi šljivu“ u selu Grguru, ambasadori su obišli preduzeće Mi-Mi DOO u Blacu, Mlekaru Lazar i sušaru preduzeća Midiorganik u selu Grguru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track