TENZIJE U PAZARU: Četnici vraćeni iz Kraljeva, u gradu okupljeni navijači!
Foto: Zoran Saponjic

Obeležavanje oslobođenja od Turaka 1912.

TENZIJE U PAZARU: Četnici vraćeni iz Kraljeva, u gradu okupljeni navijači!

Srbija -
U centru Novog Pazara okupljene su grupe navijača koji su sa pojavom zastave Bošnjačkog nacionalnog veća počeli da uzvikuju Alahu egber

NOVI PAZAR - Grupa pripadnika četničkog pokreta u četiri do pet vozila, pokušala je rano ujutros da dođe na najavljeni parastos u Petrovu crkvu i šetnju Novim Pazarom.

Kako Kurir saznaje njih je u blizini Kraljeva zaustavila policija i vratila nazad. Grupu četnika je predvodio Bratislav Živković predsednik četničkog pokreta, koji se nedavno vratio sa ratišta u Ukrajini.

Policijski oficiri koji su zaustavili Živkovića i kolonu vozila, stali su ispred četničkog komandanta i zatražili su od njega da se vrati nazad ili će biti uhapšen.

Foto: Zoran Šaponjić
Foto: Zoran Šaponjić

On je posle kraćeg zadržavanja sa svojim sledbenicima odlučio da se vrati nazad.

Međutim, tokom popodneva pojavile su se glasine da je Živković ponovo pokušao da dođe do Pazara sporednim putem, ali, kako Kurir saznaje, ta informacija nije tačna.

Prema saznanjima Kurira, u Živkovićevoj grupi, koja je jutros vraćena iz Kraljeva bilo je 10-ak ljudi i oni su vraćeni ka Kruševcu, a u međuvremenu u Pazar je pokušala da uđe u manja grupa sledbenika četničkog pokreta sa KiM, ali su i oni vraćeni.

Tokom ranih popodnevnih časova u Pazaru je mirno, ali policija kontroliše prilaze ka gradu, dok je i veći broj patrola viđen na ulicama.

Patrolama policije sem Ibarske magistrale kod Kraljeva i Raške pokriveni su i alternativni pravci prema severu Kosova.

Navijači Novog Pazara nešto pre 13 časova su se razišli sa ulica, tako da u gradu više nema okupljanja.

U samom centru grada, bile su okupljene manje grupice navijača Novog Pazara, ali oni nisu nosili nikakve transparente, niti su bilo šta uzvikivali.

Oko 10.15 među navijače je doneta zastava Bošnjačkog nacionalnog veća, koju su navijači dočekali povicima „ Alahu egber“.

( Z.Š.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track