OBRATITE PAŽNJU: Ova jela pun su pogodak za zdrav život i veoma su ukusna
Foto: Promo

OBRATITE PAŽNJU: Ova jela pun su pogodak za zdrav život i veoma su ukusna

Zabava -

Onaj divni osećaj kad vam je sve potaman - sklad u glavi, duši i telu, kad ste siti, ali se niste prejeli, kad su vam misli bistre, a srce puno - znači samo jedno - jedete zdravo, pa i živite zdavo. A gde ćete bolju i zdraviju hranu nego u Papaladi, koja nudi samo proverene mediteranske recepte.

foto: Promo

Stvar je jednostavna - kad prestanete da jedete svu masnu, instant hranu, onu sa silnim aditivima, želudac ne troši više snagu na varenje teških sastojaka, pa se organizam okreće izbacivanju toksina. Stomak miruje, krv lagano cirkuliše, srce je u dobrom ritmu, pritisak se reguliše, disanje je pravilno, a i mozak radi k'o sat, te i strasti splašnjavaju, sve se da razumno rešiti i razlučiti. Masti počinju da se tope, a krvana slika pokazuje da šecer, holesterol, trigliceridi stoje baš kako treba. Čak i koža postaje lepša, svako lice sija.

foto: Promo

Riba, morski plodovi, voće, povrće, maslinovo ulje... garant su zdravog života. Zato vam preporučujemo da u u srcu Beograda, u Papaladi, probate, recimo, rižoto sa hobotnicom. Pošto se sitno iseckana hobotnica skuva, proprži se na maslinovom ulju, dodaju se tu pirinač i sušeni paradajz, pa sve nalije ribljim fondom. Specifičnu aromu i ukus daju beli luk, masline, paradajz i kapar, taj pikantni začin, koji je sinonim za mediteransku kuhinju. To je, jednostavno, umetnost u tanjiru.

foto: Promo

I tuna je izvrsna i to ona u limunu - reklo bi se obično, a tako slasno jelo. Srednje pečena tuna, uz tikvice, beli luk i masline, čiji ukusi su se stopili na maslinovom ulju, pa sve preliveno sosom od limuna, maslina i nane, uz još poneki začin, okrepljuje i dušu i telo.

foto: Promo

Ima tu još svakojakih mediteranskih "čarolija" u tanjirnu za sve, i vas koji postite, i vas koji meso volite... Meso je u Papaladi spremljeno baš onako kao u podneblju Mediterana, gde se dugo živi jer se zdravo hrani. Za početak, preporučujemo Pašticada Papalada - juneći biftek s kojim idu, između ostalog, i suve šljive - prste da poližeš.

A dalje birajte sami... Papalada vas čeka... Francuska 12... Ne propustite...

(Promo - tekst / Foto:Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track