RADMILOVIĆ JE BIO ČOVEK Evo kako je glumac reagovao kada su ranije napadali albanske poslastičarnice
Foto: Youtube

Ljudina

RADMILOVIĆ JE BIO ČOVEK Evo kako je glumac reagovao kada su ranije napadali albanske poslastičarnice

Pop kultura -
Slični događaji ovim danas odvijali su se i osamdesetih godina, kada su mete bojkota i napada bile poslastičarnice u Beogradu

Ovih dana smo svedoci vandalskih napada na pekare i poslastičarnice širom Srbije koje su u vlasništvu Albanaca i Goranaca, a koji su posledica provokacije albanskih navijača na utakmici koja se se odigrala 14. oktobra između Srbije i Albanije na stadionu Partizana u Beogradu.Naime, slični događaji odvijali su se i osamdesetih godina, kada su mete bojkota i napada bile poslastičarnice u Beogradu. O tome kako je u to vreme reagovao slavni Zoran Radmilović opisala je u intervjuu "Vremenu" glumica Branka Petrić.

"Bekim se seća da je Zoran Radmilović, kada su po Beogradu počeli da razbijaju albanske poslastičarnice i lokale, svake noći išao od jedne do druge radnje pokazujući na taj način solidarnost sa onima koji su bili na meti, koji su bili ugroženi. Onda bi obavezno svratio u kafanu Ateljea 212 i tražio da mu donesu vode."Šta je, Zorane?", pitali su ga. "Najeo si se baklava, pa si žedan?""Jesam, majku li vam nacionalističku!", odgovarao je Zoran Radmilović, navodi Branka Petrić.

(Dnevno/EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track