ODZVONILO IM: SIM kartice odlaze u istoriju
Foto: Think

Inovacije

ODZVONILO IM: SIM kartice odlaze u istoriju

Tech -
Svaki put kada se Epl “poigrao” sa SIM karticama, uneo je značajan napredak na ovom polju. Na originalnom ajfonu koji se pojavio 2007. godine, SIM kartici se moglo pristupiti jedino kada se iglica gurne u rupicu koja se nalazila sa strane

Kompanija Apple intenzivno radi na kartici koja će u potpunosti zameniti SIM kartice. Predstavljanjem najnovijih tableta iPad Air 2 i mini 3, div iz Kupertina je korakbliže ostvarenju svojih ciljeva.

SIM kartice koje mobilni telefoni koriste još od prvih modela, uskoro bi mogle da postanu prošlost. Čuvena kompanija Apple “mrzi” SIM kartice još od kada je napravila prvi ajfon, a sada je sa novim tabletima po prvi put počeo da koristi novu vrstu kartice.

Svaki put kada se Epl “poigrao” sa SIM karticama, uneo je značajan napredak na ovom polju. Na originalnom ajfonu koji se pojavio 2007. godine, SIM kartici se moglo pristupiti jedino kada se iglica gurne u rupicu koja se nalazila sa strane, i tada se izbaci ležište u kojem se nalazila kartica. Danas, taj princip koristi ogroman broj uređaja, iako se tada se smatralo čistom ludošću.

Prepotstavlja se da se sledeći ajfon neće koristiti SIM karticu kakvu smo do sada svi koristili.. Na originalnom ajpedu koji se pojavio 2010. godine predstavio i micro-SIM, koju danas takođe koristi veliki broj mobilnih telefona. U početku je bio problem sa kompatibilnošću, ali je danas ona najnormalnija stvar. Isti slučaj je i sa nano-SIM karticom koja se pojavila na ajfonu 5.

(theverge.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track